KESÄÄ ODOTELLESSA – VINKKEJÄ KESÄMÖKIN TULISIJAN VALINTAAN (19-2-2018)

652e754a-8311-4920-a7f8-dae99f108d20jpg

Olemme mökkikansaa. Kesämökki, huvila, rantamökki, saunatupa, kuivanmaan mökki, vuokrattu tai oma, vielä haaveissa tai ensi kesän projekti.

Mökille kuuluvat aurinko, kesä ja kärpäset, mutta myös viileät aamut, kylmenevät illat, sateiset päivät, jolloin mittari ei paljon kymmenen asteen päälle nouse.

Moni meistä haluaa venyttää mökkikautta myöhäiseen syksyyn ja aloittaa sen aikaisin keväällä.

 

Mökille kuuluvat pimenevät illat takkatulen loimussa, tunnelmaa ja lämpöä.


Millainen mökkeilijä olet? 

Suuntaatko mökille joka kerta, kun saat vähänkin vapaata? Haluatko aloittaa viikonloppusi mökillä jo perjantai-iltana?

Silloin tarvitset lämpöä nopeasti. Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä nopeasti ja tehokkaasti. Se ei varastoi sitä rakenteisiinsa, kuten varaava takka. Toisin sanoen, sen ei tarvitse ensin lämmittää itseään vaan se alkaa lämmittää huonetta välittömästi uunin sytyttämisen jälkeen.

Jos vietät mökillä pitempiä aikoja myös keväällä ja syksyllä/talvella, varaava takka, oikein mitoitettuna ja sijoitettuna pitää mökin lämpimänä pitkään. Varaava takka sitoo tuottamansa lämmön massaansa ja luovuttaa sitä ympärilleen pitkän aikaa senkin jälkeen, kun tuli on sammunut. Muutama pesällinen päivässä pitää huonetilan tasaisen lämpimänä. Jos takka on mökin ainoa lämmönlähde, on hyvä muistaa, että varaava takka ei luovuta lämpöä heti. Joissakin varaavissa takoissa on myös kiertoilmatoiminto.


e7d41ebf-8a5f-427e-b347-70e5504eca58 1jpg

Mökin koko 

Kun valitset takkaa pieneen mökkiin, valitse pienempi tulisija. Pieni koko tekee sen helpommaksi sijoittaa muuhun sisustukseen ja lämmitysteho on oikea suhteessa lämmitettävään tilaan. Pieneen mökkiin sopii hyvin kiertoilmatakka, joka levittää lämmön nopeasti ja tasaisesti koko mökkiin. Samoin pieni kamiina on hyvä vaihtoehto.

 

Muut lämmitysjärjestelmät 

Jos mökissä on lämmitysjärjestelmä, jolla pidetään yllä peruslämpöä, kiertoilmatoiminnon omaava tulisija on yleensä hyvä valinta. Kiertoilmatakka tai kamiina alkava luovuttamaan lämpöä heti tulen sytytyksen jälkeen, saat nostettua huonetilan lämmön peruslämmöstä mukavaan oleskelulämpöön nopeasti. Lisäksi tulisijan avulla voit säästää toisen lämmitysjärjestelmän sähkönkulutusta.


b9107fdb-f271-4449-b1e5-1bebdf05d37bjpg

Milloin on hyvä aika valita? 

Jos rakennat uutta, on hyvä valita tulisija ja piippu jo suunnitteluvaiheessa. Saat tulisijan haluamallesi paikalle ja kattorakenteiden paikat ja suojaetäisyydet tulevat huomioiduksi eivätkä aiheuta ylimääräistä päänvaivaa asennusvaiheessa.

Jos suunnittelen tulisijan valintaa jo olemassa olevaan mökkiin, jokainen aika on hyvä aika. Jos mökissä on vanhastaan avotakka, jonka haluaisit säilyttää, keskustele takkamyyjän kanssa mahdollisuudesta laittaa takkasydän jo olemassa olevaan avotakkaan.

 

Nyt on hyvä aika hankkia tulisija 

Sopimalla asennuksesta ajoissa pystyt vaikuttamaan, milloin haluat tulisijan olla valmiina käyttöön, esimerkiksi loman alkaessa.

Monella takkatoimittajalla on talvikampanja helmi- maaliskuussa. Tilaamalla nyt voit säästä useita satasia. Toimitusajan voit valita tavarantoimittajasta riippuen jopa syksyksi.

Tutusti tarjouksiin Tarjoukset ja ota yhteyttä: rolle@tulitalo.fi, 040-503 7900.