Kiertoilmatakka (10-6-2020)

Mikä on kiertoilmatakka?

Kiertoilmatakan toiminta perustuu siihen, että se vetää ilmaa huoneesta rakenteisiinsa ja puhaltaa sen lämpimänä ulos.

Kuten kamiina, kiertoilmatakka alkaa luovuttamaan lämpöä heti, kun takkaan on laitettu tuli. Ilma kiertää huoneessa levittäen lämmön nopeasti koko tilaan.

Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä nopeasti ja tehokkaasti. Se ei varastoi sitä rakenteisiinsa, kuten varaava takka. Toisin sanoen, sen ei tarvitse ensin lämmittää itseään vaan se alkaa lämmittää huonetta välittömästi uunin sytyttämisen jälkeen. Tämän vuoksi takan pintalämpötila ei nouse korkeaksi, mikä puolestaan helpottaa takan sijoittamista asuntoon.

Mihin kiertoilmatakka sopii?

Kiertoilmatakka sopii kohteisiin, joissa tarvitaan lämpöä nopeasti. Hyvä esimerkki on kesämökki, jossa käydään viikonloppuisin, lämpöä tarvitaan nopeasti, vaikka mökillä olisikin joku muu lämmitysjärjestelmä ylläpitämässä peruslämpöä.

Yhtä hyvin kiertoilmatakka sopii omakoteihin, jossa halutaan pitää peruslämpö hieman alhaisemmalla tasolla. Ahkeralla käytöllä ja kiertoilmatakan oikealla sijoittelulla on mahdollista alentaa lämmityskustannuksia huomattavasti.

Paitsi että kiertoilmatakka on tehokas ja nopea lämmittäjä, se on myös hyvä valinta kotiin, jossa halutaan ajoittaisen lämmityksen lisäksi upea tulisija, sisutuselementti ja tunnelmanluoja. Valikoimasta löytyy varmasti tulisija jokaiseen tarpeeseen ja makuun.

Kiertoilmatakkoja löytyy suoralle seinälle, nurkkaan tai vapaasti asennettavaksi. Voit valita pienen, vähän lattia-alaa vievän tai suuren, näyttävän takan. Myös takkojen pintavaihtoehdoissa on valinnanvaraa. Monessa mallissa on mahdollisuus maalata tai pinnoittaa takka haluamallasi tavalla. Joihinkin malleihin on myös saatavana lämpömakasiini, jolloin takassa yhdistyvät kiertoilmatakan ja varaavan takan hyödyt.

Plussat:

- luovuttaa lämpöä nopeasti

- kevyt, voidaan usein asentaa suoraan puulattian päälle

- matala pintalämpötila auttaa sijoittamisessa

- nurkkaan, suoralle seinälle tai keskelle lattiaa

- tuli näkyy hyvin

Miinukset:

- tulisija jäähtyy nopeasti, kun tuli sammuu

(tämä voi tietenkin olla myös plussaa)


ronda600x400png


fs-91600x400png